• 1slide1.jpg
  • 2IMG_4345.JPG
  • 3een wolkje.jpg

Voor het actuele nieuws van Steenbrink Counselling.

"Een verslaving gaat gepaard met steeds maar weer uitstellen, jezelf en anderen voor de gek houden dat het vanzelf weer over gaat. En zo werkt het niet. Dat heb je vast zelf al gemerkt. Tijd dus om hulp in te roepen." Maak in 2017 je voornemens waar!" (Vincent, december 2016)

"In de special over Verslaving heb ik een bijdrage mogen leveren aan de rubriek "Uit 't veld" in het vakblad Counselling Magazine (2016-4 jaargang 7). Aan de hand van een casus over alkoholverslaving bespreek ik hoe een counsellingtraject zich kan ontvouwen en welke dynamiek er speelt." (Vincent, november 2016)

"Vandaag traject van cliënt met een seksverslaving succesvol afgesloten. Ik ben iedere keer verbaasd hoe effectief de aanpak van het Vat van Zelfwaardering is en hoe goed die aansluit bij de belevingswereld van de cliënt. In 6 sessies van uitzichtloosheid naar hoop en perspectief." (Vincent, oktober 2016)

"99% van de mensen is verslaafd aan stress. Daarom is het lastig om te ontspannen en zo te focussen op wat je op dat moment gaat doen." (David Allen, MT september 2016)

"Bijzonder om de beeldcommercial van Steenbrink Counselling over hulp bij alcohol en internetporno in de Veoliabusen van Maastrcht e.o. voorbij te zien komen. Te zien van augustus t/m oktober." (Vincent, augustus 2016) 

"Geef jezelf complimenten (het is me gelukt, ik ben tevreden dat ik rustig ben gebleven) is een van de tips hoe je met problemen om kunt". (Jeanine Schreurs in haar pas verschenen boek: Ga hosselen, juli 2016)

"Een laag gevoel van eigenwaarde is alsof je door het leven rijdt met de handrem erop. Laad vandaag de handrem los. Kijk eens wat een geweldg mens je bent!" (Maxwell Maltz, Amerikaans wetenschapper 1899, juni 2016)

"Ik kijk en maak keuzes, dat is alles. Hold your beliefs lightly". (Grayson Perry licht de diversiteit van zijn werk toe in zijn solotentoonstelling in het Bonnefantenmuseum te Maastricht, mei 2016)

"No one is a perfect sponsor. No one is a perfect sponsee. It's progress, not perfection that counts." (Hamilton B. in Twelve Step Sponsorship. How it works, april 2016)

"Iedereen die heeft meegedaan met de actie om 40 dagen geen alcohol te drinken, gefeliciteerd! Proficiat! Ook als het niet is gelukt om het 40 dagen zonder alcohol te doen. Dat maakt helemaal niet uit. Je hebt in ieder geval ervaren wat het betekent om de alcohol te laten staan. Steenbrink Counselling helpt je om een nieuwe start te maken. Dan hoef je het niet alleen te doen. Meld je aan voor een kennismakingsgesprek!" (Vincent in Maastricht Onderneemt n.a.v. "IkPas 40 dagen is voorbij", maart 2016)

"Een goede verteller vertelt niet te veel." (R. van Uppelschoten n.a.v. zijn eerste solovoorstelling "Medaille: over verhalen van herstel", februari 2016)

Actie IkPas maakt mensen bewust van ingesleten drankgewoonten. Wie maandje stopt, drinkt daarna een stuk minder, blijkt uit Engels onderzoek. "Verwacht niet dat het aantal alcoholverslaafden in Nederland hierdoor daalt." (Wim van den Brink, hoogleraar verslavingszorg AMC in Trouw, januari 2016).

"Verslaving is een vriendschap zonder vriend." (Connie Palmen, december 2015)

"In september de training Vat van Zelfwaardering afgerond. Inmiddels heel positieve resultaten bereikt met cliënten." (Vincent, november 2015)

"Sex addiction is not about sex!" (Santi, oktober 2015)

"Sobriety and recovery are never accidental. They are gifts we continue to recieve only if we maintain and strenghten them". (Dr. Patrick Carnes, National Recovery Month, september 2015)

"Eetverslaving lijkt veel op seksverslaving: een opzichzelf volkomen natuurlijk verschijnsel -seks of eten- komt door de verbinding met je negatieve geloof in een vicieuze cirkel terecht van willen ontsnappen aan onlustgevoelens en deze daardoor juist versterken." (Jan Geurtz in De verslaving voorbij, augustus 2015)

"Kritiek geven en ontvangen is een hele kunst. Uitdelen? Houdt het feitelijk en kort! Incasseren? Geen lange tenen hebben!" (E. van Outenaar, juli 2015)

"De meeste (seks)verslaafden liegen veel en zijn niet open naar zichzelf en naar anderen; de partner is de persoon naar wie het meest gelogen wordt. In therapie blijkt dat liegen vaak destructiever is dan het afwijkende gedrag." (Jaco van Heemskerk in onderzoeksrapport Seksverslaving en de partner dan?, juni 2015)

"Positieve gezondheid: I don't want you to save me. I want you to stand by my side as I save myself." (Jim van Os, lecture Psychische stoornissen, mei/juni 2015)

"De training Vat van Zelfwaardering die ik momenteel volg bij Gertjan van Zessen sluit perfect aan bij hulpbijzelfhulp bij verslaving." (Vincent, april 2015)

Erkenning van je verslaving is het moeilijkste wat er is. "Vaak moet er iets gebeuren voor er iets gebeurt." (Johan Cruyff, februari 2015).

"A ship in the harbor is safe, but that is not what ships are built for." (Linda, januari 2015)


Copyright 2015 All Rights Reserved Steenbrink Counselling

Steenbrink Counselling
Oranjeplein 86
6224 KR Maastricht
T 043-2043015
E info@counsellingbijverslaving.nl

Member of